Ingrijirea tenului, Masti pentru corp, Masti pentru fata

Maști de toamnă, tratament și frumusețe

Mască pentru față cu dovleac

Cine ar fi știut că dovleciii pe care îi folosim pentru a face felinare de halloween sunt uimitori pentru pielea noastra. Dovleci sunt plini de vitamina A – care are proprietăți de vindecare a pielii – plus vitamina C antioxidant și zinc. Această mască este minunată pentru toate tipurile de piele și vă dă o strălucire sănătoasă.

Ingrediente:

 • 1 lingură de dovleac conservat
 • 1 lingurita de miere
 • 1/2 linguriță de lapte

Mod de administrare:
Combinați toate ingredientele. Aplicați pe fața curată în mișcări circulare și asigurați-vă că evitați zona ochilor. Lăsați masca timp de 15-20 minute, apoi clătiți cu apă caldă.

Mască cu scorțișoară

Scorţişoara – acest condiment delicios nu numai ca are un miros uimitor, dar este bun și pentru pielea ta. Scortișoara are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta de fapt la reducerea dimensiunii porilor și diminuarea petelor din urma acneei și a cicatricilor. Scorțișoară acționează ca un exfoliant natural și antiseptic. Când aceste mirodenii sunt combinate cu miere, se creează o mască de vindecare a pielii.

Remarca: Nucile de măsline pot fi aspre cu pielea – în special pe pielea sensibilă – pentru a vă asigura că masca se potrivește cu tenul vostru, încercati masca pe o mică portiune a pielii apoi pe toata fața.

Ingrediente:

 • 1 lingură de miere
 • 1/4 linguriță de scorțișoară
 • 1/4 linguriță de nucșoare

Mod de administrare:

Combinați toate ingredientele. Aplicați masca pe fața curată foarte ușor în mișcări circulare și aveți grijă să evitați zona ochilor. Nu frecați prea puternic, deoarece poate provoca cu ușurință iritații, mai ales dacă aveți o piele sensibilă. Lăsați masca pe fata timp de 20 de minute, apoi clătiți-o cu apă caldă.

Scrab cu Zahăr brun

Masca cu zahar brunMmm, ingredientele din acest scrub sună destul de bine să fie mâncate! Cu toate acestea, nu veți dori, deoarece acest scrub vă va lăsa pielea complet revigorată. Știți deja cât de benefică este scorțișoara și dovleac pentru piele, dar când sunt combinate cu
zahăr brun, un adevarat exfoliant natural, acest scrub vă va lăsa pielea netedă și refăcută.

Ingrediente:

 • 1/2 cana de dovleac conservat
 • 1/2 ceasca de zahar brun
 • 1/4 linguriță de scorțișoară

Mod de administrare:

Combinați toate ingredientele. Aplicați pe tot corpul (concentrați-vă pe zonele în care pielea dumneavoastră este cea mai uscată), evitându-vă fața și curățați ușor pentru a vă exfolia. Se clătește cu apă caldă și se usucă.

Mască cu afine pentru față

Afinele sunt bogate în vitamina C, vitamina K și o mulțime de alți antioxidanți, care păstrează pielea sănătoasă și reduce intensitatea cearcănilior. Această boabă alimentată cu energie acționează și ca toner natural, iar când este combinată cu miere și iaurt, creează o mască liniștitoare.

Ingrediente:

 • 6-7 afine zdrobite (proaspete, nu conservate!)
 • 1 lingurita de miere
 • 1 lingurita de iaurt simplu

Mod de administrare:

Combinați toate ingredientele. Aplicați pe fața curată în mișcări circulare, evitând zona ochilor. Lăsați masca timp de 15 minute, apoi clătiți ușor cu apă caldă.

Distribue pe retele:

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *