Tipuri de piele

Din punct de vedere al bilanțului apei în organism deosebim următoarele tipuri de ten:

– Normala
– Uscata
– Grasa (problematica)
– Combinata(mixta)

Dacă încă nu știti sau nu sunteti siguri ce tip piele aveti, informațiile de mai jos vă vor ajuta sa va aflati in ce categorie va includeti.

Ten normal

Din păcate, acest tip de piele de multe ori nu poate fi observat la adulți. Cel mai des, acest tip de piele se poate observa la copii.
Tenul normal are o culoare bej, roz, moale, neted, proaspat, curat, flexibil, moderat mat. El nu are pete roșii sau zone inflamate, pori mici. De asemenea, nu veti vedea pe asemenea piele puncte albe – negre si cosuri purulente.

Tipul de ten normal este visul multor femei! Cea mai importantă caracteristică a acestuia – elasticitate. E practic este fără probleme, tolerează căldura și frigul, gerul și vântul. Se crede de asemenea că nu necesită îngrijire specială, dar acest lucru este foarte înșelător! Diversi factori externi, cum ar fi razele UV, poluarea aerului au un impact negativ asupra pielii. De asemenea, cu varsta scade sebumul și schimbul de umiditate a pielii. Ca urmare, în timp, aceasta poate fi uscata sau mai grasa. Prin urmare, dacă te bucuri de o astfel de piele, oferai o ingrijire cit mai adecvată pentru a o menține sănătoasa, atâta timp cât e posibil.

Mastile naturale reprezinta un remediu eficient in mentinerea sanatoasa a tenului.

Măști din ouă și altele pentru tenul normal

Ten uscat

Spre deosebire de tenul normal, tenul uscat, practic, nu se intilneste la copii si tineri. Deși, desigur, există și excepții.

Tenul uscat are o culoare roz – galbui. E sensibil, subțire, cu pori mici, predispus la exfoliere. În tinerețe pielea arata bine – obrajii ca niste piersici, stralucire absenta, fara puncte negre si cosuri. Dar acest tip de piele are și unele dezavantaje. Ușor apar ridurile fine si profunde. Acest tip de piele este sensibilă la spălarea cu apă și săpun. Aerul rece și vântul poate provoca roșeață și descuamarea.

Acest tip de piele necesită întreținere atentă, dar din moment ce este aproape întotdeauna sensibila, aceasta poate foarte usor sa reactioneze negativ la cosmeticele de ingrijire. Din cauza tendinței de îmbătrânirea prematură are nevoie de hidratare regulat. Dar important este să nu exagerati. Nu folosiți creme grase si grele, pielea repede se obisnuieste cu ea și inceteaza sa se hidrateze singura si sa elibereze grasimile necesare. Foloseste o crema hidratanta usoara.

Masti pentru ten uscat si solzos

Tenul gras

Tenul gras apare mai ales la tineri in timpul pubertatii si in aproximativ 10 % din populația adultă. El are o nuanta de galben – gri sau culori de pământ, si pare strălucitoar și uleios. Cel mai frecvent se poate observa în partea centrală a feței – frunte, nas, bărbie. Se poate observa pori dilatati si este predispusa la eruptii.

Tenul gras este tipul cel mai problematic, aduce o mulțime de probleme pentru tineri . De multe ori apar diferite garnituri și acnee purulenta. Pe nas și bărbie punctele negre sunt prezente, fata pare dura și dezordonata.

Dar el are și beneficii – excesul de sebum o protejează de uscare, atâta timp cât acesta rămâne neted și catifelat. Persoanelor cu ten gras, ridurile și alte semne de imbatranire apar mult mai târziu.

Încercați să faceti un test simplu. Dimineața, înainte de spălare acoperiti întreaga fata cu un sevetel de nas si apasati un pic. Dacă există pete pe șervețel în mijloc, de la frunte, nas, barbie, atunci cel mai probabil ai un ten mixt. Și dacă există pete de la obraji – tenul este gras.

Masca pentru ten gras și problematic

Ten mixt

Tenul mixt, sau altfel spus combinat, combină două tipuri. Este uscat, și, uneori, ten normal în obraji, si mai multe grasimi in zona C ( frunte, nas, barbie ). Acest tip de piele se intilnesc foarte frecvent .

Tenul mixt arata sanatos, destul de neted, dar care are nevoie de o ingrijire anumita, findca  trebuie de avut grija ca de cele două tipuri. Diferența mare între zonele uscate și uleioase duce la o alegere problematica de produse de îngrijire. Dar în zilele noastre puteți găsi destule preparate potrivite pentru acest tip de piele. Din virsta maturitatii , se poate modifica în direcția normală.

Cosmetica naturala pentru ten mixt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *